Mečevi 30.kola Prve lige Srbije u sezoni 2018/19 na programu su u nedelju i ponedeljak, a u nastavku su parovi i termini mečeva.

BEŽANIJA – OFK BEČEJ 1918 (nedelja 31.mart, 16:00 časova)

Beogradska Bežanija u okviru 30.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Bečeja, ekipu OFK Bečej 1918. Domaći tim je ove sezone ostvario trinaest pobeda, uz tri remija i trinaest poraza, pa sa 42 boda na svom kontu trenutno zauzima 8.mesto na tabeli. U prethodnom kolu poraženi su kao gosti u duelu sa ekipom TSC-a, a rezultat je bio 4:1. Gosti su ove sezone ostvarili deset pobeda, uz šest remija i trinaest poraza, pa sa 36 bodova na svom kontu trenutno zauzima 11.mesto na tabeli. U prethodnom kolu savladali su kao domaćini ekipu Novog Pazara, a rezultat je bio 3:0. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Bečeju ekipa Bežanije je rešila u svoju korist, a rezultat je bio 1:2 (1:0).

BORAC – SLOBODA (nedelja 31.mart, 16:00 časova)

Čačanski Borac u okviru 30.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Užica, ekipu Slobode. Domaći tim je ove sezone ostvario šest pobeda, uz sedam remija i šesnaest poraza, pa sa 25 bodova na svom kontu trenutno zauzima 14.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Teleoptika, a rezultat je bio 3:1. Gosti su ove sezone ostvarili četiri pobede, uz šest remija i čak devetnaest poraza, pa sa 18 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju pretposlednje 15.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini poraženi u duelu sa ekipom Inđije, a rezultat je bio 0:2. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Užicu ekipa Slobode je rešila u svoju korist, a rezultat je bio 2:1 (2:0).

BUDUĆNOST – TSC (nedelja 31.mart, 16:00 časova)

Dobanovačka Budućnost u okviru 30.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Bačke Topole, ekipu TSC-a. Domaći tim je ove sezone ostvario osam pobeda, uz devet remija i dvanaest poraza, pa sa 33 boda na svom kontu trenutno zauzima 12.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti podelili bodove sa ekipom OFK Žarkovo, a rezultat je bio 0:0. Gosti su ove sezone ostvarili devetnaest pobeda, uz osam remija i samo dva poraza, pa sa 65 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 1.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini ostvarili pobedu u duelu sa ekipom Bežanije, a rezultat je bio 4:1. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Senti ekipa TSC-a je rešila u svoju korist, a rezultat je bio 4:1 (2:0).

NOVI PAZAR – TRAYAL (nedelja 31.mart, 16:00 časova)

Ekipa Novog Pazara u okviru 30.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Kruševca, ekipu Trajala. Domaći tim je ove sezone ostvario samo dve pobede, uz osam remija i devetnaest poraza, pa sa 14 bodova na svom kontu trenutno zauzima poslednje 16.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti pretrpeli poraz u duelu sa ekipom OFK Bečej 1918, a rezultat je bio 3:0. Gosti su ove sezone ostvarili dvanaest pobeda, uz pet remija i dvanaest poraza, pa sa 41 bodom na svom kontu trenutno zauzimaju 9.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Radničkog 1923, a rezultat je bio 2:0. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Kruševcu ekipa Trajala je rešila u svoju korist, a rezultat je bio 1:0 (0:0).

RADNIČKI 1923 – TELEOPTIK (nedelja 31.mart, 16:00 časova)

Kragujevački Radnički 1923 u okviru 30.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Zemuna, ekipu Teleoptika. Domaći tim je ove sezone ostvario četrnaest pobeda, uz šest pobeda i devet poraza, pa sa 48 bodova na svom kontu trenutno zauzima 5.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Trajala, a rezultat je bio 2:0. Gosti su ove sezone ostvarili šest pobeda, uz osam remija i petnaest poraza, pa sa 26 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 13.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Borca, a rezultat je bio 3:1. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Zemunu završen je podelom bodova, a rezultat je bio 0:0.

SINĐELIĆ – OFK ŽARKOVO (nedelja 31.mart, 16:00 časova)

Beogradski Sinđelić u okviru 30.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje gradskog rivala, ekipu OFK Žarkovo. Domaći tim je ove sezone ostvario jedanaest pobeda, uz jedanaest remija i sedam poraza, pa sa 44 boda na svom kontu trenutno zauzima 7.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Metalca, a rezultat je bio 1:0.  Gosti su ove sezone ostvarili deset pobeda, uz osam remija i jedanaest poraza, pa sa 38 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 10.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini podelili bodove sa ekipom Budućnosti, a rezultat je bio 0:0. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Žarkovu ekipa OFK Žarkovo je rešila u svoju korist, a rezultat je bio 2:1 (1:0).

ZLATIBOR – METALAC (nedelja 31.mart, 16:00 časova)

Ekipa Zlatibora u okviru 30.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Gornjeg Milanovca, ekipu Metalca. Domaći tim je ove sezone ostvario petnaest pobeda, uz dva remija i dvanaest poraza, pa sa 47 bodova na svom kontu trenutno zauzima 6.messto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti pretrpeli poraz u duelu sa ekipom Javor Matisa, a rezultat je bio 2:1. Gosti su ove sezone ostvarili trinaest pobeda, uz devet remija i sedam poraza, pa sa 48 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 4.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su na svom terenu savladali ekipu Sinđelića, a rezultat je bio 1:0. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Gornjem Milanovcu ekipa Metalca je rešila u svoju korist, a rezultat je bio 2:0 (1:0).

INĐIJA – JAVOR MATIS (ponedeljak 01.april, 16:00 časova, TV)

Ekipa Inđije u okviru 30.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Ivanjice, ekipu Javor Matisa. Domaći tim je ove sezone ostvario sedamnaest pobeda, uz pet remija i sedam poraza, pa sa 56 bodova na svom kontu trenutno zauzima 3.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Slobode, a rezultat je bio 0:2. Gosti su ove sezone ostvarili devetnaest pobeda, uz pet remija i pet poraza, pa sa 62 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 2.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Zlatibora, a rezultat je bio 2:1. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Ivanjici ekipa Javor Matisa je rešila u svoju korist, a rezultat je bio 1:0 (0:0).