Prvoligaška sezona je za najveći broj klubova okončana, poznati su putnici u niži rang, ali će i dalje biti zanimljivo u borbi četiri ekipe za jedno mesto u baražu za popunu Super lige Srbije.

Minulog vikenda završeno je doigravanje kroz plej-of i plej-aut fazu Prve lige Srbije u sezoni 2018/19, a možemo reći da je novi sistem takmičenja doneo veliku neizvesnost do poslednjeg kola i poslednjeg sudijskog zvižduka. Plasman u Super ligu zasluženo su izborile ekipe TSC-a i Javor Matisa koje su i preliminarnu fazu završile na prva dva mesta na tabeli. Mesto u prvoligaškom društvu izgubile su ekipe OFK Bečej 1918, Novog Pazara, Teleoptika i Slobode.

Preostalo je da se odigraju utakmice baraža Prve lige Srbije za jedno mesto koje pruža mogućnost plasmana u elitni rang. Naime, ekipe plasirane od trećeg do šestog mesta boriće se za jedno mesto u odlučujućem dvomeču baraža za popunu Super lige Srbije koji se igra sa četrnaestoplasiranim timom elitnog ranga. Te četiri pozicije zauzele su ekipe Inđije, Radničkog 1923, Metalca i Zlatibora.

Raspored mečeva baraža:

11/05/2019 (16:00) FK RADNIČKI 1923 – FK METALAC

11/05/2019 (16:00) FK INĐIJA – FK ZLATIBOR

Pobednici ovih mečeva sastaće se u finalnom susretu baraža Prve lige Srbije koji je na programu 19.maja na terenu bolje plasirane ekipe.