Na današnjoj sednici Skupštine Zajednice klubova Super lige i Prve lige Srbije usvojeni su svi izveštaji nadležnih organa ove organizacije, a određen je i raspored takmičenja u oba takmičarska ranga.

U prostorijama Sportskog centra Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi danas je održana deveta po redu sednica Skupštine Zajednice klubova Super lige i Prve lige Srbije. Pre sednice Skupštine održana je i sednica Izvršnog odbora Zajednice na kojoj su usvojeni izveštaji direktora takmičenja Super lige Srbije, komesara za bezbednost, kao i komesara za takmičenje Prve lige Srbije za sezonu 2018/19. Takođe, usvojeni su i svi ostali administrativni izveštaji koji se odnose na poslovanje Zajednice. Ocenjeno je da je Zajednica u proteklom periodu veoma uspešno poslovala i da je pored zaključivanja ugovora sa naslovnim sponzorom, kompanijom Linglong Tire, otvoreno još nekoliko manjih projekata koji za cilj imaju podizanje kvaliteta i afirmaciju profesionalnog fudbala u Srbiji.

U članstvo Zajednice primljena su četiri nova kluba koji su ostvarili sportski rezultat i plasirali se u Prvu ligu Srbije, a to su FK Grafičar iz Beograda, FK Kabel iz Novog Sada, FK Radnički iz Pirota i FK Smederevo 1924 iz Smedereva.

Konstatovano je da realizacija jednog od najvećih projekata u poslednjih par godina koji je pokrenuo Fudbalski savez Srbije u saradnji sa Zajednicom i svim klubovima, a odnosi se na rekonstrukciju velikog broja terena na stadionima klubova Super lige i Prve lige Srbije, ide u dobrom smeru, kao i da će po završetku svih radova kvalitet terena biti na veoma visokom nivou, što će u velikoj meri popraviti kvalitet fudbalskih utakmica u domaćim takmičenjima.

Na kraju sednice obavljeno je žrebanje takmičarskih brojeva i utvrđivanje rasporeda takmičenja u Super ligi i Prvoj ligi Srbije za sezonu 2019/20.