Mečevi 5.kola Prve lige Srbije u sezoni 2019/20 na programu su od petka do ponedeljka, a u nastavku su parovi i termini susreta.

KOLUBARA – NOVI PAZAR (petak 23.avgust, 20:00 časova)

Lazarevačka Kolubara u okviru 5.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje gostujući Novi Pazar iz istoimenog grada. Domaći tim je na startu sezone zabeležio jednu pobedu, uz jedan remi i dva poraza, pa sa 4 boda na svom kontu trenutno zauzima 11.mesto na tabeli. Gosti su sezonu započeli bez poraza, uz dve pobede i dva remija, pa sa 8 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 4.mesto na tabeli. Meč je zakazan za petak 23.avgust, sa početkom u 20:00 časova.

RADNIČKI 1923 – SMEDEREVO 1924 (subota 24.avgust, 17:00 časova)

Kragujevački Radnički 1923 u okviru 5.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje ekipu Smedereva 1924 iz istoimenog grada. Domaći tim je na startu sezone zabeležio jednu pobedu, uz jedan remi i dva poraza, pa sa 4 boda na svom kontu trenutno zauzima 12.mesto na tabeli. Gosti su sezonu započeli bez ostvojenih bodova, nakon četiri poraza, pa trenutno zauzimaju poslednje 16.mesto na tabeli. Meč je zakazan za subotu 24.avgust, sa početkom u 17:00 časova.

SINĐELIĆ – DINAMO (subota 24.avgust, 17:00 časova)

Beogradski Sinđelić u okviru 5.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Vranja, ekipu Dinama. Domaći tim je na startu sezone bez pobede, nakon dva remija i dva poraza, pa sa 2 boda na svom kontu trenutno zauzima 15.mesto na tabeli. Gosti su sezonu započeli sa tri pobede, uz jedan poraz, pa sa 9 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 1.mesto na tabeli. Meč je zakazan za subotu 24.avgust, sa početkom u 17:00 časova.

METALAC – OFK BAČKA (subota 24.avgust, 20:00 časova)

Ekipa Metalca iz Gornjeg Milanovca u okviru 5.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Bačke Palanke, ekipu OFK Bačka. Domaći tim je sezonu započeo sa dve pobede, uz dva poraza, pa sa 6 bodova na svom kontu trenutno zauzima 8.mesto na tabeli. Gosti su na startu sezone zabeležili dve pobede, uz jedan remi i jedan poraz, pa sa 7 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 6.mesto na tabeli. Meč je zakazan za subotu 24.avgust, sa početkom u 20:00 časova.

TRAYAL – ZEMUN (subota 24.avgust, 20:00 časova)

Kruševački Trajal u okviru 5.kola Prve lige Srbije na stadionu ’’Mladost’’ dočekuje goste iz Beograda, ekipu Zemuna. Domaći tim je na startu sezone zabeležio tri pobede, uz jedan poraz, pa sa 9 bodova na svom kontu trenutno zauzima 3.mesto na tabeli. Gosti su na startu sezone ostvarili jednu pobedu, uz tri pretrpljena poraza, pa sa 3 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 14.mesto na tabeli. Meč je zakazan za subotu 24.avgust, sa početkom u 20:00 časova.

OFK ŽARKOVO – RADNIČKI PIROT (nedelja 25.avgust, 17:00 časova)

Beogradski OFK Žarkovo u okviru 5.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Pirota, ekipu Radničkog. Domaći tim je na startu sezone ostvario dve pobede, uz jedan remi i jedan poraz, pa sa 7 bodova na svom kontu trenutno zauzima 5.mesto na tabeli. Gosti su sezonu započeli jednom pobedom, uz dva remija i jedan poraz, pa sa 5 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 10.mesto na tabeli. Meč je zakazan za nedelju 25.avgust, sa početkom u 17:00 časova.

ZLATIBOR – KABEL (nedelja 25.avgust, 17:00 časova)

Čajetinski Zlatibor u okviru 5.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Kabela. Domaći tim je na startu sezone zabeležio jednu pobedu, uz dva remija i jedan poraz, pa sa 5 bodova na svom kontu trenutno zauzima 9.mesto na tabeli. Gosti su na startu sezone zabeležili tri pobede, uz jedan poraz, pa sa 9 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 2.mesto na tabeli. Meč je zakazan za nedelju 25.avgust, sa početkom u 17:00 časova.

BUDUĆNOST – GRAFIČAR (ponedeljak 26.avgust, 17:00 časova)

Dobanovačka Budućnost u okviru 5.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Beograda, ekipu Grafičara. Domaći tim je na startu sezone zabeležio jednu pobedu, uz jedan remi i dva poraza, pa sa 4 boda na svom kontu trenutno zauzima 13.mesto na tabeli. Gosti su na startu sezone zabeležili dve pobede, uz jedan remi i jedan poraz, pa sa 7 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 7.mesto na tabeli. Meč je zakazan za ponedeljak 26.avgust, sa početkom u 17:00 časova.