Mečevi 10.kola Prve lige Srbije u sezoni 2019/20 na programu su od petka do nedelje, a u nastavku su parovi i termini susreta.

SINĐELIĆ – ZLATIBOR (petak 20.septembar, 16:00 časova)

Beogradski Sinđelić u okviru 10.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Čajetine, ekipu Zlatibora. Domaćini su od starta sezone zabeležili samo jednu pobedu, uz tri remija i pet poraza, pa sa 6 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 15.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su na svom terenu poraženi u duelu sa ekipom Smedereva 1924, a rezultat je bio 1:3. Gosti su od starta sezone zabeležili tri pobede, uz četiri remija i dva poraza, pa sa 13 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 9.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Metalca, a rezultat je bio 1:0. Meč je zakazan za petak 20.septembar, sa početkom u 16:00 časova.

DINAMO – BUDUĆNOST (subota 21.septembar, 16:00 časova)

Vranjski Dinamo u okviru 10.kola Prve lige Srbije na stadionu ’’Yumco’’ dočekuje goste iz Dobanovaca, ekipu Budućnosti. Domaćini su od starta sezone zabeležili četiri pobede, uz tri remija i dva poraza, pa sa 15 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 3.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Kolubare, a rezultat je bio 0:1. Gosti su od starta sezone zabeležili samo jednu pobedu, uz tri remija i pet poraza, pa sa 6 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju poslednje 16.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini poraženi u susretu sa ekipom Kabela, a rezultat je bio 0:1. Meč je zakazan za subotu 21.septembar, sa početkom u 16:00 časova.

RADNIČKI 1923 – TRAYAL (subota 21.septembar, 16:00 časova)

Kragujevački Radnički 1923 u okviru 10.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Kruševca, ekipu Trajala. Domaćini su od starta sezone zabeležili tri pobede, uz dva remija i četiri poraza, pa sa 11 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 13.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u susretu sa ekipom OFK Žarkovo, a rezultat je bio 2:0. Gosti su od starta sezone zabeležili tri pobede, uz tri remija i tri poraza, pa sa 12 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 10.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini poraženi u susretu sa ekipom OFK Bačka, a rezultat je bio 0:2. Meč je zakazan za subotu 21.septembar, sa početkom u 16:00 časova.

RADNIČKI PIROT – NOVI PAZAR (subota 21.septembar, 16:00 časova)

Pirotski Radnički u okviru 10.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje ekipu Novog Pazara iz istoimenog grada. Domaćini su od starta sezone zabeležili četiri pobede, uz dva remija i tri poraza, pa sa 14 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 7.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u susretu sa ekipom Grafičara, a rezultat je bio 3:1. Gosti su od starta sezone takođe zabeležili četiri pobede, uz dva remija i tri poraza, pa sa 14 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 6.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Zemuna, a rezultat je bio 2:1. Meč je zakazan za subotu 21.septembar, sa početkom u 16:00 časova.

SMEDEREVO 1924 – ZEMUN (subota 21.septembar, 16:00 časova)

Ekipa Smederava 1924 iz istoimenog grada u okviru 10.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje  ekipu Zemuna. Domaćini su od starta sezone zabeležili tri pobede, uz čak šest poraza, pa sa 9 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 14.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Sinđelića, a rezultat je bio 1:3. Gosti su od starta sezone zabeležili tri pobede, uz dva remija i četiri poraza, pa sa 11 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 11.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u susretu sa ekipom Novog Pazara, a rezultat je bio 2:1. Meč je zakazan za subotu 21.septembar, sa početkom u 16:00 časova.

METALAC – OFK ŽARKOVO (subota 21.septembar, 18:30 časova)

Ekipa Metalca iz Gornjeg Milanovca u okviru 10.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Beograda, ekipu OFK Žarkovo. Domaćini su od starta sezone zabeležili pet pobeda, uz četiri pretrpljena poraza, pa sa 15 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 5.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u susretu sa ekipom Zlatibora, a rezultat je bio 1:0. Gosti su od starta sezone zabeležili četiri pobede, uz tri remija i dva poraza, pa sa 15 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 4.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Radničkog 1923, a rezultat je bio 2:0. Meč je zakazan za subotu 21.septembar, sa početkom u 18:30 časova.

OFK BAČKA – KOLUBARA (subota 21.septembar, 18:30 časova)

Ekipa OFK Bačka iz Bačke Palanke u okviru 10.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Lazarevca, ekipu Kolubare. Domaćini su od starta sezone zabeležili četiri pobede, uz jedan remi i četiri poraza, pa sa 13 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 8.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Trajala, a rezultat je bio 0:2. Gosti su od starta sezone zabeležili tri pobede, uz dva remija i četiri poraza, pa sa 11 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 12.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini poraženi u susretu sa ekipom Dinama, a rezultat je bio 0:1. Meč je zakazan za subotu 21.septembar, sa početkom u 18:30 časova.

KABEL – GRAFIČAR (nedelja 22.septembar, 14:00 časova)

Novosadski Kabel u okviru 10.kola Prve lige Srbije na stadionu Slana Bara dočekuje goste iz Beograda, ekipu Grafičara. Domaćini su od starta sezone zabeležili četiri pobede, uz četiri remija i jedan poraz, pa sa 16 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 2.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Budućnosti, a rezultat je bio 0:1. Gosti su od starta sezone zabeležili pet pobede, uz dva remija i dva poraza, pa sa 17 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 1.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Radničkog iz Pirota, a rezultat je bio 3:1. Meč je zakazan za nedelju 22.septembar, sa početkom u 14:00 časova.