Teški trenuci kroz koje prolazi čitav svet pogođen globalnom pandemijom virusa COVID-19, zbog kojih je nažalost zaustavljena i fudbalska lopta na svim terenima, prava su prilika da se na delu pokažu humanost i solidarnost fudbalskih radnika.

Na elektronskoj sednici Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije doneta je odluka da o donaciji značajnih finansijskih sredstava kao pomoć u borbi nadležnih institucija za suzbijanje epidemije koja je pogodila Republiku Srbiju. Ideja ove akcije je da zaposleni u sistemu naše krovne fudbalske organizacije, fudbalski klubovi, igrači, treneri, privrednici, kao i  srpski reprezentativci koji igraju širom sveta, pokažu jedinstvo i solidarnost u trenucima kada je to najpotrebnije.

Zajednica fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije poziva sve klubove članove naša dva najkvalitetnija fudbalska ranga, kao i sve pojedince, aktere našeg fudbala, da u skladu sa svojim mogućnostima podrže ovu humanu inicijativu i tako daju svoj doprinos u ovoj važnoj borbi za svaki ljudski život.

Za doniranje neophodnih sredstava otvoren je namenski dinarski humanitarni račun Fudbalskog saveza Srbije 160-406494-78, kao i namenski devizni humanitarni račun, prema instrukcijama sa fotografije: