Juče nas je u 72. godini života napustio jedan od najuspešnijih srpskih fudbalskih trenera u istoriji, veliki Radomir Antić.

Vest da je preminuo Radomir Antić pogodila je čitav fudbalski svet, a naročito je odjeknula u njegovoj otadžbini Srbiji koju je beskrajno voleo i Španiji u kojoj je kao trener ostavio dubok trag vodeći najveće klubove te zemlje. Bio je poznat kao neko čija su vrata uvek bila otvorena za sve novinare i fudbalske radnike koji su dolazili u Španiju, kao veliki patriota i neko ko je uvek bio spreman da pomogne različite humanitarne akcije.

Radomir Antić je rođen 1948. godine u Žitištu, a fudbalsku karijeru započeo je u ekipi Slobode iz Užica. Potom je zabeležio veliki broj nastupa za fudbalski klub Partizan (181/9) sa kojim je osvojio titulu u sezoni 1975/76, a tokom inostrane karije nastupao je za Fenerbahče, Saragosu i Luton. Trenersku karijeru započeo je u Partizanu kao pomoćnik Nenada Bjekovića, a potom i Fahrudina Jusufija. Nakon toga samostalnu karijeru započeo je u Saragosi, da bi potom predvodio i Real Madrid, Ovijedo, Atletiko Madrid sa kojim je stigao do ’’duple krune’’, Barselonu, Seltu, kao i kineske klubove Šandong i Hebej. Bio je selektor reprezentacije Srbije u periodu 2008-2010, sa kojom je obezbedio direktan plasman na Svetsko prvenstvo 2010, uz učinak od 17 pobeda, 3 remija i 8 poraza.

Zajednica fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije izražava najdublje saučešće članovima njegove porodice i prijateljima. Neka mu je večna slava i hvala!