Mečevi 5.kola Prve lige Srbije u sezoni 2020/21 na programu su od petka do ponedeljka, a u nastavku su parovi i termini susreta.

RADNIČKI PIROT – DINAMO (petak 11.septembar, 16:30 časova)

Pirotski Radnički u okviru 5.kola Prve lige Srbije na svom terenu dočekuje goste iz Vranja, ekipu Dinama. Domaćini su na startu sezone zabeležili jednu pobedu, uz jedan remi i dva poraza, pa sa 4 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 12.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom IMT-a, a rezultat je bio 2:0. Gosti su na startu sezone zabeležili jednu pobedu, uz tri pretrpljena poraza, pa sa 3 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 16.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Trajala, a rezultat je bio 3:1. Meč je zakazan za petak 11.septembar 2020.godine, sa početkom u 16:30 časova.

OFK ŽARKOVO – RADNIČKI SM (subota 12.septembar, 16:30 časova)

Beogradski OFK Žarkovo u okviru 5.kola Prve lige Srbije na svom terenu dočekuje goste iz Sremske Mitrovice, ekipu Radničkog. Domaćini su na startu sezone bez poraza, sa dve pobede i dva remija, pa sa 8 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 4.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Sloge, a rezultat je bio 1:2. Gosti su na startu sezone zabeležili jednu pobedu, uz tri pretrpljena poraza, pa sa 3 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 13.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini poraženi u duelu sa ekipom Radničkog 1923, a rezultat je bio 0:1. Meč je zakazan za subotu 12.septembar 2020.godine, sa početkom u 16:30 časova.

RADNIČKI 1923 – GRAFIČAR (subota 12.septembar, 16:30 časova)

Kragujevački Radnički 1923 u okviru 5.kola Prve lige Srbije na svom terenu dočekuje goste iz Beograda, ekipu Grafičara. Domaćini su na startu sezone bez poraza, sa tri pobede i jednim remijem, pa sa 10 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 2.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Radničkog iz Sremske Mitrovice, a rezultat je bio 0:1. Gosti su na startu sezone zabeležili dve pobede, uz jedan remi i jedan poraz, pa sa 7 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 6.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini poraženi u duelu sa ekipom Kabela, a rezultat je bio 1:2. Meč je zakazan za subotu 12.septembar 2020.godine, sa početkom u 16:30 časova.

BORAC 1926 – SLOGA (subota 12.septembar, 19:30 časova)

Čačanski Borac 1926 u okviru 5.kola Prve lige Srbije na svom terenu dočekuje goste iz Kraljeva, ekipu Sloge. Domaćini su na startu sezone ostvarili jednu pobedu, uz jedan remi i dva poraza, pa sa 4 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 11.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti podelili bodove sa ekipom Dubočice, a rezultat je bio 1:1. Gosti su na startu sezone bez pobede, uz jedan remi i tri poraza, pa sa 1 bodom na svom kontu trenutno zauzimaju poslednje 18.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini poraženi u duelu sa ekipom OFK Žarkovo, a rezultat je bio 1:2. Meč je zakazan za subotu 12.septembar 2020.godine, sa početkom u 19:30 časova.

KABEL – IMT (nedelja 13.septembar, 16:30 časova)

Novosadski Kabel u okviru 5.kola Prve lige Srbije na svom terenu dočekuje goste iz Beograda, ekipu IMT-a. Domaćini su na startu sezone zabeležili maksimalan učinak, sa četiri ostvarene pobede, pa sa 12 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 1.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Grafičara, a rezultat je bio 1:2. Gosti su na startu sezone zabeležili dve pobede, uz jedan remi i jedan poraz, pa sa 7 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 7.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Radničkog iz Pirota, a rezultat je bio 2:0. Meč je zakazan za nedelju 13.septembar 2020.godine, sa početkom u 16:30 časova.

LOZNICA – ŽELEZNIČAR (nedelja 13.septembar, 16:30 časova)

Ekipa Loznice iz istoimenog grada u okviru 5.kola Prve lige Srbije na svom terenu dočekuje goste iz Pančeva, ekipu Železničara. Domaćini su na startu sezone zabeležili jednu pobedu, uz dva remija i jedan poraz, pa sa 5 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 9.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti podelili bodove sa ekipom Jagodine, a rezultat je bio 0:0. Gosti su na startu sezone zabeležili jednu pobedu, uz jedan remi i dva poraza, pa sa 4 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 10.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Zemuna, a rezultat je bio 2:0. Meč je zakazan za nedelju 13.septembar 2020.godine, sa početkom u 16:30 časova.

ZEMUN – DUBOČICA (nedelja 13.septembar, 16:30 časova)

Ekipa Zemuna u okviru 5.kola Prve lige Srbije na svom terenu dočekuje goste iz Leskovca, ekipu Dubočice. Domaćini su na startu sezone zabeležili jednu pobedu, uz tri pretrpljena poraza, pa sa 3 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 14.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Železničara, a rezultat je bio 2:0. Gosti su na startu sezone bez pobede, uz dva remija i dva poraza, pa sa 2 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 17.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini podelili bodove sa ekipom Borca 1926, a rezultat je bio 1:1. Meč je zakazan za nedelju 13.septembar 2020.godine, sa početkom u 16:30 časova.

KOLUBARA – JAGODINA (ponedeljak 14.septembar, 17:00 časova, TV)

Lazarevačka Kolubara u okviru 5.kola Prve lige Srbije na svom terenu dočekuje ekipu Jagodine iz istoimenog grada. Domaćini su na startu sezone zabeležili tri pobede, uz jedan pretrpljen poraz, pa sa 9 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 3.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Budućnosti, a rezultat je bio 0:1. Gosti su na startu sezone bez poraza, sa dve pobede i dva remija, pa sa 8 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 5.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini podelili bodove sa ekipom Loznice, a rezultat je bio 0:0. Meč je zakazan za ponedeljak 14.septembar 2020.godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

TRAYAL – BUDUĆNOST (ponedeljak 14.septembar, 19:00 časova)

Kruševački Trajal u okviru 5.kola Prve lige Srbije na svom terenu dočekuje goste iz Dobanovaca, ekipu Budućnosti. Domaćini su na startu sezone zabeležili jednu pobedu, uz tri pretrpljena poraza, pa sa 3 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 15.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Dinama, a rezultat je bio 3:1. Gosti su na startu sezone zabeležili dve pobede, uz jedan remi i jedan poraz, pa sa 7 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 8.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini poraženi u duelu sa ekipom Kolubare, a rezultat je bio 0:1. Meč je zakazan za ponedeljak 14.septembar 2020.godine, sa početkom u 19:00 časova.