Mečevi 19. kola Prve lige Srbije u sezoni 2020/21 na programu su od petka do ponedeljka, a u nastavku su parovi i termini susreta.

OFK ŽARKOVO – ŽELEZNIČAR (petak 26. februar, 13:00 časova)

Beogradsko Žarkovo u okviru 19. kola Prve lige Srbije na svom terenu dočekuje goste iz Pančeva, ekipu Železničara. Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili sedam pobeda, uz pet remija i šest poraza, pa sa 26 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 9. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti podelili bodove sa ekipom Jagodine, a rezultat 0:0. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili pet pobeda, uz tri remija i deset poraza, pa sa 18 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 16. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini poraženi u duelu sa ekipom Radničkog 1923, a rezultat je bio 0:1. Prethodni duel ovih rivala odigran je tokom prvog dela sezone u Pančevu, a susret je završen nerešenim rezultatom 2:2. Meč je zakazan za petak 26. februar 2021. godine, sa početkom u 13:00 časova.

LOZNICA – TRAYAL (subota 27. februar, 13:00 časova)

Ekipa Loznice iz istoimenog grada u okviru 19. kola Prve lige Srbije na svom terenu dočekuje goste iz Kruševca, ekipu Trajala. Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili sedam pobeda, uz sedam remija i četiri poraza, pa sa 28 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 5. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Kolubare, a rezultat je bio 1:2. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili šest pobeda, uz četiri remija i osam poraza, pa sa 22 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 12. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Zemuna, a rezultat je bio 2:1. Prethodni duel ovih rivala odigran je tokom prvog dela sezone u Kruševcu, a ekipa Trajala je slavila rezultatom 1:0. Meč je zakazan za subotu 27. februar 2021. godine, sa početkom u 13:00 časova.

RADNIČKI 1923 – DUBOČICA (subota 27. februar, 13:00 časova)

Kragujevački Radnički 1923 u okviru 19. kola Prve lige Srbije na svom terenu dočekuje goste iz Leskovca, ekipu Dubočice. Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili trinaest pobeda, uz četiri remija i jedan poraz, pa sa 43 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 1. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Železničara, a rezultat je bio 0:1. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili pet pobeda, uz osam remija i pet poraza, pa sa 23 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 11. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Kabela, a rezultat je bio 1:0. Prethodni duel ovih rivala odigran je tokom prvog dela sezone u Leskovcu, a susret je završen nerešenim rezultatom 2:2. Meč je zakazan za subotu 27. februar 2021. godine, sa početkom u 13:00 časova.

BORAC 1926 – JAGODINA (nedelja 28. februar, 13:00 časova)

Čačanski Borac 1926 u okviru 19. kola Prve lige Srbije na svom terenu dočekuje ekipu Jagodine iz istoimenog grada. Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili osam pobeda, uz dva remija i osam poraza, pa sa 26 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 7. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Budućnosti, a rezultat je bio 2:1. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili šest pobeda, uz osam remija i četiri poraza, pa sa 26 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 8. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini podelili bodove sa ekipom Žarkova, a rezultat je bio 0:0. Prethodni duel ovih rivala odigran je tokom prvog dela sezone u Jagodini, a istoimeni tim je slavio rezultatom 2:1. Meč je zakazan za nedelju 28. februar 2021. godine, sa početkom u 13:00 časova.

KABEL – SLOGA (nedelja 28. februar, 13:00 časova)

Novosadski Kabel u okviru 19. kola Prve lige Srbije na svom terenu dočekuje goste iz Kraljeva, ekipu Sloge. Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili deset pobeda, uz pet remija i tri poraza, pa sa 35 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 2. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Dubočice, a rezultat je bio 1:0. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili tri pobede, uz šest remija i devet poraza, pa sa 15 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 18. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini podelili bodove sa ekipom Radničkog iz Pirota, a rezultat je bio 1:1. Prethodni duel ovih rivala odigran je tokom prvog dela sezone u Kraljevu, a ekipa Kabela je slavila rezultatom 0:2. Meč je zakazan za nedelju 28. februar 2021. godine, sa početkom u 13:00 časova.

RADNIČKI PIROT – RADNIČKI SM (nedelja 28. februar, 13:00 časova)

Pirotski Radnički u okviru 19. kola Prve lige Srbije na svom terenu dočekuje imenjaka iz Sremske Mitrovice. Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili pet pobeda, uz pet remija i osam poraza, pa sa 20 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 13. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti podelili bodove sa ekipom Sloge, a rezultat je bio 1:1. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili pet pobeda, uz tri remija i deset poraza, pa sa 18 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 14. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini poraženi u duelu sa ekipom IMT-a, a rezultat je bio 1:2. Prethodni duel ovih rivala odigran je tokom prvog dela sezone u Sremskoj Mitrovici, a ekipa Radničkog iz Pirota je slavila rezultatom 1:2. Meč je zakazan za nedelju 28. februar 2021. godine, sa početkom u 13:00 časova.

ZEMUN – BUDUĆNOST (nedelja 28. februar, 13:00 časova)

Ekipa Zemuna u okviru 19. kola Prve lige Srbije na svom terenu dočekuje goste iz Dobanovaca, ekipu Budućnosti. Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili četiri pobede, uz tri remija i jedanaest poraza, pa sa 15 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 17. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Trajala, a rezultat je bio 2:1. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili sedam pobeda, uz četiri remija i sedam poraza, pa sa 25 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 10. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Borca 1926, a rezultat je bio 2:1. Prethodni duel ovih rivala odigran je tokom prvog dela sezone u Dobanovcima, a ekipa Budućnosti je slavila rezultatom 1:0. Meč je zakazan za nedelju 28. februar 2021. godine, sa početkom u 13:00 časova.

KOLUBARA – DINAMO (nedelja 28. februar, 16:00 časova)

Lazarevačka Kolubara u okviru 19. kola Prve lige Srbije na svom terenu dočekuje goste iz Vranja, ekipu Dinama. Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili osam pobeda, uz pet remija i pet poraza, pa sa 29 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 4. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini poraženi u duelu sa ekipom Loznice, a rezultat je bio 1:2. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili pet pobeda, uz tri remija i deset poraza, pa sa 18 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 15. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini podelili bodove sa ekipom Grafičara, a rezultat je bio 0:0. Prethodni duel ovih rivala odigran je tokom prvog dela sezone u Vranju, a ekipa Kolubare je slavila rezultatom 2:4. Meč je zakazan za nedelju 28. februar 2021. godine, sa početkom u 16:00 časova.

IMT – GRAFIČAR (ponedeljak 01. mart, 13:00 časova)

Beogradski IMT u okviru 19.kola Prve lige Srbije na svom terenu dočekuje gradskog rivala, ekipu Grafičara. Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili sedam pobeda, uz pet remija i šest poraza, pa sa 26 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 6. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Radničkog iz Sremske Mitrovice, a rezultat je bio 1:2. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili osam pobeda, uz šest remija i četiri poraza, pa sa 30 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 3. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti podelili bodove sa ekipom Dinama, a rezultat je bio 0:0. Prethodni duel ovih rivala odigran je tokom prvog dela sezone na pomoćnom terenu stadiona ’’Rajko Mitić’’, a završen je podelom bodova nakon rezultata 2:2. Meč je zakazan za ponedeljak 01. mart 2021. godine, sa početkom u 13:00 časova.