Utakmica 33. kola između FK Radnički SM i FK Dinamo prekinuta je u 64. minutu zbog napuštanja terena za igru od strane ekipe FK Dinamo.

Prema izveštajima službenih lica sa današnje utakmice u Sremskoj Mitrovici stručni štab FK Dinamo je u 64. minutu utakmice povukao svoje igrače sa terena za igru i time izazvao trajni prekid navedene utakmice.

Ovakvim postupanjem FK Dinamo iz Vranja prekršio je Pravila fudbalske igre i član 16. Propozicija za takmičenje u Prvoj ligi Srbije. Odluku o registraciji utakmice doneće Direktor takmičenja nakon uvida u kompletne izveštaje službenih lica sa ove utakmice, u skladu sa važećim propisima.

Ipak, ono što je važnije od same registracije navedene utakmice jeste nedopustiv i krajnje neprimeren postupak ekipe FK Dinamo koji direktno ugrožava integritet takmičenja Prve lige Srbije. Nesporno je da ovakvi postupci, koji su u direktnoj suprotnosti sa svim sportskim principima, najviše govore o onom ko ih je učinio, nanoseći ogromnu štetu samom takmičenju i svim njegovim učesnicima.

Zajednica fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije najoštrije osuđuje postupak rukovodstva i stručnog štaba FK Dinamo iz Vranja koji je apsolutno van svih profesionalnih, moralnih i sportskih normi. Verovali smo da će iskazana tolerancija prema ranijim negativnim postupcima FK Dinamo dati rezultat u razumevanju sopstvenih grešaka, što očigledno nije bio slučaj.

Ne možemo a da ne istaknemo da ponašanje pojedinih klubova Prve lige Srbije tokom završnice sezone pokazuju nezrelost i amaterizam, koji pod velom svoje interne borbe uništavaju sve opšte i zajedničke interese. Bez pokušaja analize sopstvenih slabosti i mana, razloge za neuspeh konstantno traže u nekom drugom.

Takođe, ističemo da će Zajednica na kraju takmičarske sezone analizirati sve učinjene propuste i zahtevati hitno uvođenje sistema licenciranja za takmičenje u Prvoj ligi Srbije, kako bi se nivo profesionalizma i funkcionisanja klubova podigao na viši stepen.

Istovremeno, pozivamo sve klubove članove Zajednice na poštovanje fer-pleja i viteških principa koji predstavljaju suštinu fudbalske igre, oko kojih smo okupljeni.