Na današnjoj svečanosti u organizaciji Fudbalskog saveza Srbije dodeljene su nagrade najboljima u srpskom fudbalu u 2021. godini.

U godini kada je Srbija ostvarila plasman na Prvenstvo sveta veličanstvenom pobedom protiv direktnog rivala, selekcije Portugala u Lisabonu, kada su naši najbolji klubovi izborili plasman u nokaut fazu evropskih kupova, kada smo bili svedoci mnogih dobrih izdanja raznih reprezentativnih selekcija, izabrani su najbolji. Tradicionalno priznanje Zlatna lopta FSS otišla je u ruke selektora Dragana Stojkovića, kapitena Orlova Dušana Tadića i sjajne igračice našeg najboljeg ženskog reprezentativnog tima, Jelene Čanković. U prisustvu fudbalskog i sportskog krema Srbije, mnogih javnih ličnosti, obeležena je godina koja se pamti.

’’Hvala Savezu na priznanju, hvala mojim saigračicama i stručnom štabu, hvala mojim roditeljima koji su me podržavali svih ovih godina. Drago mi je da sam ostvarila svoje snove kao devojčica, da sam stala rame uz rame sa najboljim fudbalerima. Mnogo mi je drago zbog priznanja i činjenice da je Fudbalski savez u prethodnom periodu mnogo radio na afirmaciji ženskog fudbala’’ izjavila je Jelena Čanković.

Dug aplauz i Zlatna lopta koju je uručio Nenad Bjeković, zamenik predsednika FSS. Naravno, prethodno su se gosti u velikoj sali hotela „Hajat“, putem videa, upoznali sa magijom Jelene Čanković, potezima koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Usledila je film o najboljem igraču, kapitenu broda koji je Orlove odveo u Katar 2022.

’’Stvarno lepa godina za mene na klupskom i reprezentativnom planu. Titula sa Ajaksom, igranje u Ligi šampiona i ono što je za nas najbitnije, plasman na Svetsko prvenstvo. Najveće zasluge za to idu selektoru Stojkoviću, koji je pokazao šta se desi kada kreativni i pametni ljudi uzmu stvari u svoje ruke. Naravno, hvala i mojim saigračima bez kojih ničeg od ovoga ne bi bilo. Pokazali smo slogu i zajedništvo i da kada god je tako, niko nam ne može ništa, uvek ćemo ostvariti rezultat. Hvala mojim saigračima u klubu i reprezentaciji, svim trenerima, „Misteru“ Stojkoviću i njegovom stručnom štabu, mom personalnom treneru i mojoj porodici’’ rekao je Dušan Tadić, treću put dobitnik Zlatne lopte FSS, fudbalski mađioničar, kapiten Ajaksa i nacionalnog tima.

Trofej Zlatna Lopta, kapitenu Orlova uručio je direktor A tima, Stevan Stojanović. Usledio je novi video prikaz dostignuća, ovoga puta Aleksandra Mitrovića, strelca mnogi golova u kvalifikacijama, ali i onog najvrednijeg u Lisabonu, posle asistencije upravo Dušana Tadića. Aplauzi i kao najava novog priznanja, sada za najboljeg trenera. A to je Mister Dragan Stojković koji je drugi put dobio vredno priznanje FSS.

’’Zaista je velika privilegija stajati na ovom mestu, to iskreno kažem. Vidim da je konstatacija cele nacije da je ova godina bila uspešna za fudbal, kako reprezentativni tako i klupski. To je ono što vraća veru u fudbal i u šta mi moramo da verujemo, da nastavimo tako. Nadam se da ćemo nastaviti da radujemo naciju. Uvek sam igračima govorio da igraju za narod i za svoje porodice, za one ljude koji drhte pored televizora. Ovo nije ništa šta ćemo uraditi, samo ne smem da pričam…Hvala igračima, hvala mojim saradnicima, hvala medicinskom timu, hvala medijima, hvala mojoj porodici iz koje crpim snagu i kreativnost’’ rekao je Dragan Stojković.

Izvor: FSS