IMG ARENA, vodeća kompanija za sportske sadržaje i tehnologiju, imenovana je za zvaničnog partnera za prikupljanje podataka za potrebe ’’fast bettinga’’ Linglong Tire Super lige Srbije, Prve lige Srbije i Kupa Srbije, na pet takmičarskih sezona, počev od sezone 2022/23.

Kompanija IMG ARENA, preko svog odeljenja za sportske usluge i sportsko klađenje, prikupljaće podatke iz takmičenja sa utakmica uživo na stadionima i distribuirati ih stotinama licenciranih operatera sportskih kladionica širom sveta za manje od sekunde.  

Partnerstvo je postignuto nakon konkurentnog tenderskog procesa koji je podržalo Udruženje Evropskih liga – Asocijacija evropskih profesionalnih fudbalskih liga, čiji je Zajednica klubova Super lige i Prve lige Srbije dugogodišnji član.

Darko Ramovš, generalni sekretar Zajednice klubova Super lige i Prve lige Srbije, istakao je zadovoljstvo postignutim dogovorom:

’’Sa prvoklasnim proizvodom, koji koriste mnogobrojnu poznati brendovi za sportsko klađenje širom sveta, videli smo vrednost koju je IMG ARENA donela evropskom fudbalu. Kroz njihovu stručnost poboljšaćemo našu distribuciju i povećati naš doseg na globalnom nivou, a da pritom zadržimo integritet igre.’’

Freddie Longe, EVP i generalni direktor kompanije IMG ARENA, istakao je da će saradnjom sa Evropskim ligama učvrstiti poziciju globalnog lidera na tržištu:

’’Ovaj novi odnos sa Evropskim ligama će transformisati naše poslovanje i ojačati našu poziciju globalnog lidera u tehnologiji prikupljanja i distribucije sportskih podataka. Posvećeni smo zaštiti integriteta sporta i imali smo dosledan stav i posvećenost distribuciji zvaničnog sadržaja od našeg pokretanja 2012.’’

Sa sedištem u Londonu, IMG ARENA je centar sportskog sadržaja i tehnologije koji opslužuje sportske ekosisteme, sportska klađenja i sportske medije. IMG ARENA isporučuje striming uživo i podatke za više od 45.000 sportskih događaja godišnje, kao i virtuelne sportske proizvode na zahtev i front-end rešenja, uključujući UFC centar za događaje. Između ostalih klijenti IMG ARENE su ATP, UFC, European Tour, PGA Tour, Evroliga, MLS, itd..