Legendarni srpski fudbaler i trener, Siniša Mihajlović, preminuo je danas nakon duge i teške bolesti u 54. godini života. Ostaće upamćen kao jedan od najtrofejnijih i najomiljenijih srpskih igrača i kao jedno od najznačajnijih imena srpskog, italijanskog i evropskog fudbala.

Siniša Mihajlović je rođen 1969. godine u  Vukovaru, a afirmisao se kao član šampionske generacije novosadske Vojvodine sa kojom je osvojio titulu šampiona Jugoslavije čekanu 23 godine. U decembru 1990. godine prelazi u Crvenu zvezdu, u jednom od najvećih transfera u istoriji domaćeg fudbala. Kao deo najuspešnije generacije u istoriji crveno-belih pokorio je Evropu i svet osvojivši 1991. godine Kup šampiona i Interkontinentalni kup. Od 1994. godine gradio je uspešnu karijeru u Italiji, gde je sa puno uspeha nosio dresove Rome, Sampdorije, Lacija i Intera, ostavivši ogroman, neizbrisiv trag. Bio je prvak Italije sa Lacijom i Interom, sa oba kluba osvajao je po dva puta Kup Italije, Superkup, a sa rimskim klubom osvojio je i Kup pobednika kupova, kao i UEFA Superkup.

Siniša Mihajlović je igrao za mladu reprezentaciju Jugoslavije sa kojom je 1990. osvojio drugo mesto u Evropi. Za najbolji nacionalni tim debitovao je 1991. godine i odigrao 63 utakmice, uz deset postignutih golova. Bio je učesnik Mundijala u Francuskoj 1998. i Prvenstva Evrope dve godine kasnije u Belgiji i Holandiji.

Igračku karijeru završio je oproštajnom utakmicom u Novom Sadu 28. maja 2007. godine. Po završetku karijere posvetio se trenerskom poslu, kao pomoćni trener osvojio je dve titule sa Interom, a onda je samostalno vodio Kataniju, Fiorentinu, Bolonju (dva puta), Sampdoriju, Milan i Torino. Bio je i selektor reprezentacije Srbije. Godine 2019. dobitnik je Zlatne lopte Fudbalskog saveza Srbije.

Ostaće upamćen kao izuzetna ličnost, veliki šampion, igrač zlatne levice, kao jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca u svetu. On i Đuzepe Sinjori su jedini igrači u istoriji Serije A koji su postigli tri gola na jednom meču iz slobodnih udaraca. Siniša Mihajlović drži rekord, zajedno sa Andreom Pirlom, po broju postignutih golova u Seriji A iz slobodnih udaraca (28).

Zajednica fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije izražava najdublje saučešće porodici Siniše Mihajlovića. Neka mu je večna slava i hvala!