Utakmicama poslednjeg 34.kola završeno je takmičenje u Srpskoj ligi Zapad, čime je i zaključen spisak klubova koji će se u narednoj sezoni takmičiti u Prvoj ligi Srbije.

Danas su odigrani svi mečevi poslednjeg 34.kola takmičenja u okviru Srpske lige Zapad. Tako je otklonjena i poslednja dilema ko će se u narednoj sezoni takmičiti u višem rangu takmičenja, Prvoj ligi Srbije.

Ekipa Sloge je u odlučujuću rundu ušla sa prednošću od dva boda i bilo je neophodno da na gostovanju ekipi FAP-a ostvari pobedu, kako bi osigurala plasman u viši rang. Ipak, meč je završen podelom bodova, bez postignutog gola (0:0), pa je rasplet zavisio od rezultata ekipe Zlatibora koja je gostovala ekipi Karađorđa. Zlatiborci su iskoristili šansu koja im se ukazala i pobedom (2:0) stigli do istorijskog uspeha, plasmana u Prvu ligu Srbije.

Ranije su plasman u drugi po kvalitetu rang takmičenja obezbedila još tri srpskoligaška kluba. Kao pobednik Srpske lige Vojvodina plasman je obezbedila ekipa OFK Bečej 1918, sa prednošću od 13 bodova u odnosu na drugoplasiranu ekipu Bratstva 1946. Kao pobednik Srpske lige Beograd plasman je obezbedila ekipa Žarkova, sa prednošću od 19 bodova u odnosu na drugoplasiranu ekipu Grafičara. Kao pobednik Srpske lige Istok plasman je obezbedila ekipa Trajala, sa prednošću od 14 bodova u odnosu na drugoplasiranu ekipu Car Konstantin.