Bliži se početak nove prvoligaške sezone 2018/19, a poznati su i termini odigravanja mečeva prvog kola ovog takmičenja.

JAVOR MATIS – METALAC (petak 10.avgust, 20:00 časova)

Derbi meč 1.kola Prve lige Srbije igra se u Ivanjici gde domaća ekipa Javor Matisa dočekuje goste iz Gornjeg Milanovca, ekipu Metalca. Biće to duel dva tima koji teže povratku u elitni rang, a dok je domaćin superligaški status izgubio na kraju prethodne sezone, Milanovčanima je on izmakao osvajanjem 3.mesta na prvoligaškoj tabeli. Zbog svega toga treba očekivati izuzetno kvalitetnu i neizvesnu utakmicu.

RADNIČKI 1923 – SLOBODA (subota 11.avgust, 17:30 časova)

Kragujevački Radnički 1923 će u 1.kolu Prve lige Srbije na svom stadionu dočekati ekipu užičke Slobode. Biće to duel dva tima koji su se prošle sezone borili i na kraju i izborii da sačuvaju prvoligaški status, zauzevši dva mesta odmah ’’ iznad crte’’, pa nema sumnje da nas odmah na startu čeka izuzetno zanimljiva i ravnopravna borba za bodove.

SINĐELIĆ – TSC (subota 11.avgust, 17:30 časova)

Beogradski Sinđelić će u 1.kolu Prve lige Srbije na svom stadionu dočekati goste iz Bačke Topole, ekipu TSC. Domaćini su prethodnu sezonu završili na 6.mestu, ali uz dosta lošiji bodovni saldo od gostiju koji su na kraju takmičenja zauzeli 4.mesto na tabeli. Vojvođanski tim u novu sezonu ulazi sa velikim ambicijama, pa treba očekivati izuzetno zanimljivu i borbenu utakmicu.

ZLATIBOR – OFK ŽARKOVO (subota 11.avgust, 17:30 časova)

Ekipa Zlatibora će u 1.kolu Prve lige Srbije biti domaćin ekipi beogradskog OFK Žarkovo. Biće to duel dva nova prvoligaša, prošle sezone najboljih timova Srpske lige Zapad i Srpske lige Beograd. Samim tim jasno je da nas čeka izuzetno neizvesna i ujednačena utakmica u kojoj će veće šanse da ostvari bolji rezultat imati u ovom trenutku spremnija i uigranija ekipa.

BEŽANIJA – TRAYAL (nedelja 12.avgust, 17:30 časova)

Beogradska Bežanija će u 1.kolu Prve lige Srbije na svom stadionu ugostiti ekipu kruševačkog Trajala. Domaći tim je prethodnu sezonu završio na 7.mestu na tabeli, a u novu ulazi sa ambicijom da ostvari još bolji bodovni saldo i plasman. Duel sa novim prvoligašem, prošle sezone najboljim timom Srpske lige Istok, idelana je prilika da sezonu započnu sa tri boda na svom kontu.

BUDUĆNOST – OFK BEČEJ 1918 (nedelja 12.avgust, 17:30 časova)

Budućnost iz Dobanovaca će u 1.kolu Prve lige Srbije na svom stadionu ugostiti ekipu OFK Bečej 1918 iz istoimenog mesta. Domaći tim je prethodnu sezonu završio na 10.mestu na tabeli i sačuvao prvoligaški status, dok su gosti u drugi rang takmičenja stigli kao najbolji tim Srpske lige Vojvodina, pa nema sumnje da nas čeka zanimljiv meč.

NOVI PAZAR – TELEOPTIK (nedelja 12.avgust, 17:30 časova)

Ekipa Novog Pazara će u 1.kolu Prve lige Srbije na svom stadionu dočekati goste iz Zemuna, ekipu Teleoptika. Biće to duel dve ekipe koje su prošlu sezonu završile na sredini tabele, uz isti bodovni saldo. Domaći tim je favorit, ambicije su svakako vezane za povratak u elitu, ali treba očekivati zanimljivu i neizvesnu utakmicu dve uvek kvalitetne ekipe.

BORAC – INĐIJA (ponedeljak 13.avgust, 20:00 časova)

Čačanski Borac će u 1.kolu Prve lige Srbije na svom stadionu dočekati ekipu Inđije iz istoimenog mesta. Dugogodišnji superligaš će nema sumnje od starta sezone pokušati da se nametne kao jedan od najozbiljnijih konkurenata za plasman u elitni rang, ali će imati izuzetno ozbiljnog rivala u prošle sezone petoplasiranom timu ovog takmičenja.