Mečevi 27.kola Prve lige Srbije u sezoni 2018/19 na programu su od subote do ponedeljka, a u nastavku su parovi i termini mečeva.

JAVOR MATIS – BUDUĆNOST (subota 16.mart, 15:00 časova)

Ivanjički Javor Matis u okviru 27.kola Prve lige Srbije dočekuje goste iz Dobanovaca, ekipu Budućnosti. Domaći tim je ove sezone ostvario sedamnaest pobeda, uz pet remija i četiri poraza, pa sa 56 bodova na svom kontu trenutno zauzima 2.mesto na tabeli. U prethodnom kolu savladali su na gostovanju u Beogradu ekipu Bežanije, a rezultat je bio 1:2. Gosti su ove sezone ostvarili sedam pobeda, uz osam remija i jedanaest poraza, pa sa 29 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 12.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su na svom terenu savladali ekipu Zlatibora, a rezultat je bio 1:0. Prethodni susret ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Dobanovcima završen je podelom bodova, a rezultat je bio 0:0.

OFK BEČEJ 1918 – BORAC (subota 16.mart, 15:00 časova)

Ekipa OFK Bečej 1918 u okviru 27.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Čačka, ekipu Borca. Domaći tim je ove sezone ostvario devet pobeda, uz pet remija i dvanaest poraza, pa sa 32 boda na svom kontu trenutno zauzima 10.mesto na tabeli. U prethodnom kolu pretrpeli su poraz na gostovanju u Užicu od ekipe Slobode, a rezultat je bio 1:0. Gosti su ove sezone ostvarili šest pobeda, uz šest remija i četrnaest poraza, pa sa 24 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 13.mesto na tabeli. U prethodnom kolu pretrpeli su poraz na svom terenu u duelu sa ekipom TSC-a, a rezultat je bio 0:3. Prethodni susret ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Čačku završen je podelom bodova, a rezultat je bio 1:1 (1:0).

OFK ŽARKOVO – NOVI PAZAR (subota 16.mart, 15:00 časova)

Beogradski OFK Žarkovo u okviru 27.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje ekipu Novog Pazara. Domaći tim je ove sezone ostvario devet pobeda, uz sedam remija i deset poraza, pa sa 34 boda na svom kontu trenutno zauzima 9.mesto na tabeli. U prethodnom kolu odigrali su nerešeno na gostovanju u Kragujevcu sa ekipom Radničkog 1923, a rezultat je bio 1:1. Gosti su ove sezone ostvarili samo dve pobede, uz osam remija i šesnaest poraza, pa sa 14 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju poslednje 16.mesto na tabeli. U prethodnom kolu savladali su na svom terenu ekipu Metalca, a rezultat je bio 2:0. Prethodni susret ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Novom Pazaru završen je podelom bodova, a rezultat je bio 1:1 (0:1).

TSC – RADNIČKI 1923 (subota 16.mart, 15:00 časova)

Ekipa TSC-a iz Bačke Topole u okviru 27.kola Prve lige Srbije u Senti dočekuje goste iz Kragujevca, ekipu Radničkog 1923. Domaći tim je ove sezone ostvario šesnaest pobeda, uz osam remija i dva poraza, pa sa 56 bodova na svom kontu trenutno zauzima 1.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti u Čačku savladali ekipu Borca, a rezultat je bio 0:3. Gosti su ove sezone ostvarili trinaest pobeda, uz šest remija i sedam poraza, pa sa 45 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 4.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini odigrali nerešeno sa ekipom OFK Žarkovo, a rezultat je bio 1:1. Prethodni susret ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Kragujevcu završen je podelom bodova, a rezultat je bio 2:2 (1:2).

TELEOPTIK – INĐIJA (nedelja 17.mart, 15:00 časova)

Zemunska ekipa Teleoptika u okviru 27.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje ekipu Inđije. Domaći tim je tokom aktuelne sezone ostvario pet pobeda, uz sedam remija i četrnaest poraza, pa sa 22 boda na svom kontu trenutno zauzima 14.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini odigrali nerešeno sa ekipom Trajala, a rezultat je bio 1:1. Gosti su ove sezone ostvarili četrnaest pobeda, uz pet remija i sedam poraza, pa sa 47 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 3.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini podelili bodove sa ekipom Sinđelića, a rezultat je bio 0:0. Prethodni susret ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Inđiji istoimeni tim je rešio u svoju korist, a rezultat je bio 1:0 (0:0).

TRAYAL – SLOBODA (nedelja 17.mart, 15:00 časova)

Kruševački Trajal u okviru 27.kola Prve lige Srbije na stadionu ’’Mladost’’ dočekuje goste iz Užica, ekipu Slobode. Domaći tim je ove sezone ostvario devet pobeda, uz pet remija i dvanaest poraza, pa sa 32 boda na svom kontu trenutno zauzima 11.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su na gostovanju u Zemunu odigrali nerešeno sa ekipom Teleoptika, a rezultat je bio 1:1. Gosti su ove sezone ostvarili četiri pobede, uz pet remija i čak sedamnaest poraza, pa sa 17 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju pretposlednje 15.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su na svom terenu savladali OFK Bečej 1918, a rezultat je bio 1:0. Prethodni susret ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Užicu ekipa Trajala je rešila u svoju korist, a rezultat je bio 0:1 (0:1).

ZLATIBOR – SINĐELIĆ (ponedeljak 18.mart, 15:00 časova)

Ekipa čajetinskog Zlatibora u okviru 27.kola Prve lige Srbije dočekuje goste iz Beograda, ekipu Sinđelića. Domaći tim je ove sezone ostvario četrnaest pobeda, uz dva remija i deset poraza, pa sa 44 boda na svom kontu trenutno zauzima 6.mesto na tabeli. U prethodnom kolu poraženi su na gostovanju u duelu sa ekipom Budućnosti, a rezultat je bio 1:0. Gosti su ove sezone ostvarili deset pobeda, uz jedanaest remija i pet poraza, pa sa 41 bodom na svom kontu trenutno zauzimaju 7.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti odigrali nerešeno sa ekipom Inđije, a rezultat je bio 0:0. Prethodni susret ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Beogradu završen je pobedom ekipe Sinđelića, a rezultat je bio 1:0 (1:0).

METALAC – BEŽANIJA (ponedeljak 18.mart, 17:00 časova, TV)

Ekipa Metalca iz Gornjeg Milanovca u okviru 27.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Beograda, ekipu Bežanije. Domaći tim je ove sezone ostvario dvanaest pobeda, uz osam remija i šest poraza, pa sa 44 boda na svom kontu trenutno zauzima 5.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Novog Pazara, a rezultat je bio 2:0. Gosti su ove sezone ostvarili dvanaest pobeda, uz dva remija i dvanaest poraza, pa sa 38 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 8.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini poraženi u duelu sa ekipom Javor Matisa, a rezultat je bio 1:2. Prethodni susret ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Beogradu završen je podelom bodova, a rezultat je bio 1:1 (0:0).